Pracodawco to ostatni moment na pozyskanie stażysty w roku 2023

Print Drukuj


Powiatowy Urząd Pracy w Nysie wydłuża do 31.08.2023 r. nabór wniosków na organizację staży dla osób bezrobotnych dofinansowane ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Plus - Działanie 5.1 FEO 2021-2027 - projekt "Aktywizacja zawodowa osób pozostających bez zatrudnienia realizowana przez PUP Nysa (I)".

Wnioski można składać do 31.08.2023 r. włącznie.
Długość stażu:
do 15.12.2023 r.
Gwarancja zatrudnienia:
Tylko 1 miesiąc w pełnym wymiarze czasu pracy

UWAGA!
W przypadku organizacji stażu dla osób w wieku 18-29, uwzględniana jest specyfika wewnątrzregionalna, w tym zawody deficytowe i nadwyżkowe, a nacisk powinien zostać położony na co najmniej jeden z poniższych zakresów:
  1. umiejętności cyfrowe,
  2. umiejętności niezbędne do podjęcia pracy w sektorze zielonej gospodarki,
  3. umiejętności niezbędne z punktu widzenia regionalnych specjalizacji:
  • Technologie chemiczne (zrównoważone)
  • Zrównoważone technologie budownictwa i drewna
  • Technologie przemysłu maszynowego i metalowego
  • Technologie przemysłu energetycznego (w tym OZE)
  • Technologie rolno-spożywcze
  • Procesy, produkty i usługi ochrony zdrowia i jakość życia
  • Inteligentne systemy zarządzania mobilnością
  • Kształcenie oparte na wiedzy o nowych technologiach i innowacjach
  • Sektor ICT
  • Gospodarka obiegu zamkniętego

    Szczegóły w Regionalnej Strategii Innowacji Województwa Opolskiego 2030 (https://www.opolskie.pl/wp-content/uploads/2021/10/RSIWO-2030.pdf)
  1. umiejętności niezbędne w zawodach związanych z usługami zdrowotnymi i opiekuńczymi.

Szczegółowe zasady i wnioski do pobrania dostępne pod linkiemhttps://bit.ly/3MWcWo8


#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie

  W przypadku pytań prosimy o kontakt
 
Pracownik Zakres zadań Numer telefonu Adres e-mail
Agnieszka Chomyn Specjalista ds. programów 774489931 a.chomyn@nysa.praca.gov.pl
Wioleta Wiszniewska Specjalista ds. programów 774489931 w.wiszniewska@nysa.praca.gov.pl



Bądź na bieżąco i obserwuj nasze social media!

 

Informacje o publikacji dokumentu